Bizi takip edin

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Hakkında

Bilgisayar Mühendisliği, bilgisayar sistemlerinin tasarımı ve uygulaması ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Genellikle bilgisayar sistemleri denilince en küçük işlemcilerden devasa büyüklükteki veritabanı ve ağ sunucularına kadar uzanan bir spektrumdaki sistemler akla gelmektedir. Kişisel bilgisayarlar en çok rastladığımız prototip bir örnek olarak gösterilebilir. Fakat bilgisayar sistemleri günlük hayatımızda dayanıklı tüketim araç ve gereçlerinden endüstriyel ekipmanlara, tıbbi cihazlardan mobil telefonlara, otomobillerden uçaklara, ATM gıbi ticari finansal sistemlerden akıllı kredi kartlarına kadar uzanan her sektör ve uygulama alanında karşımıza çıkar.

Bilgisayar mühendisleri donanım ve yazılımın dengeli bir bileşimi olan geniş bir teknik altyapıya sahiptirler. Aslında donanım ve yazılım bilgisayar sistemlerinin ayrılmaz iki hayati parçasıdır. Donanımlar yazılımsız işlevsel olarak çalıştırılamaz, yazılımlar da donanım olmaksızın kullanılamaz. Maliyet-performans-işlev kriterleri gözönüne alınarak donanım ve yazılım, bilgisayar mühendisleri tarafından ortak amaca yönelik çalıştırılacak şekilde tasarlanır. Bilgisayar mühendisleri, donanım ve yazılım konusunda aldıkları eğitim, bilgi birikimi ve deneyimleriyle, bilgisayar tabanlı sistemlerin tasarlanmasında, kurulmasında, işletilmesinde, bakım ve kontrol ile geliştirilmesinde vazgeçilmez ve kritik bir rol oynarlar.

Bu gerçekler gözönüne alınarak, İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Lisans Programı, yazılım ve donanımın dengeli birleştirilmesi ile ve bilgisayar bilimleri, mühendislik için gerekli matematik, fen bilimleri, temel mühendislik ile insani ve sosyal bilimler, ekonomi, işletme ve diğer seçmeli derslerin desteği ile sağlam bir akademik yapıda oluşturulmuştur.

SOSYAL MEDYA

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.